Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis (PBG) houdt de ontwikkelingen in verband met het coronavirus nauwlettend in de gaten gehouden. We volgen de richtlijnen van onze branchevereniging Actiz en de GGD.

Heeft u algemene vragen over het nieuwe coronavirus?
Lees de veel gestelde vragen in  actuele informatie op de site van het RIVM.

Meer informatie:
We verwijzen u naar de speciale informatielijn van het RIVM:  0800-1351.

Landelijke Luisterlijn:
De landelijke Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. Telefoon: 0900-0767 of kijk op www.deluisterlijn.nl

Mantelzorglijn:
Landelijke telefoonlijn voor mantelzorgers. Zij kunnen bellen naar 030-760 60 55 tussen 9.00-18.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Voorzorg:
De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

-Was je handen regelmatig met water en zeep;
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
-Gebruik papieren zakdoekjes;
-We volgen het landelijk beleid en nemen het advies over om voorlopig geen handen te schudden;
-Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar;
-Vermijd ruimten met veel mensen.

Heeft u een specifieke vraag mbt een familielid/naaste die in het Gasthuis woont?
Neem contact op met de betreffende EVV-er.


Update 17 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag en het hoog oplopende aantal besmettingen, zijn wij helaas genoodzaakt de coronamaatregelen verder aan te scherpen. Binnen onze besluitvorming blijft de bewoner centraal staan. We begrijpen dat deze maatregelen bewoners, naasten en ook onze medewerkers en vrijwilligers op een vervelende wijze kunnen raken.
De aanvullende maatregelen die wij vanaf heden moeten nemen zijn:

Bezoek

  • Op Kleinschalig Wonen zijn per dag maximaal 4 bezoekers welkom, maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment per dag. Voor Zorg Thuis gelden de regels als voor ieder huishouden: bezoek in de eigen woning is beperkt tot maximaal 4 bezoekers per dag. Dit geldt naast het eigen huishouden. Houd hierbij rekening met de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar.
  • Voor Kleinschalig Wonen is bezoek niet toegestaan op de huiskamers of op de gang. Bij locatie Wervershof kan de bewoner met het bezoek plaatsnemen in de Gasteling, bij locatie Davidshof kan dit in het restaurant en het atrium.

Horeca

  • De Gasteling is tot 6 december gesloten voor bezoekers van buitenaf. Voor bewoners, met maximaal 2 bezoekers per persoon, is de Gasteling wel geopend. Hierbij het verzoek de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar in acht te nemen.

De eerder genomen maatregelen blijven van kracht:

  • Het dragen van een mondneusmasker is verplicht.
  • Bij binnenkomst worden de handen gedesinfecteerd.
  • Handhaven 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit geldt voor medewerkers, bezoekers en vrijwilligers. Bewoners houden 1,5 meter afstand daar waar het kan en daar waar
    het niet ten koste gaat van het welzijn van de bewoner.