Hij is hierbij door verschillende mensen geholpen. Voor de dingen die met het woon- en werkgenot te maken heeft hij hulp gehad van medewerkers uit de zorg en andere diensten. Samen met hen heeft André het interieur gekozen; van meubilair, bedden, tilliften tot en met prullenbakken en toilethouders. Elke woongroep van kleinschalig wonen heeft daarmee zijn eigen identiteit. letterlijk en figuurlijk een eigen kleur gekregen. ‘Ik heb die samenwerking erg positief ervaren, voor mij een nieuwe ervaring om op deze manier met collega’s te werken’, aldus André.

Het verleden in het heden gebracht
Zijn andere grote uitdaging was, om de eeuwenoude historie van het Gasthuis zichtbaar te maken in het pand. Hierbij heeft hij advies en hulp gekregen van diverse mensen en organisaties. Hij heeft onder andere contact gezocht met een oud-directeur van het Gasthuis dhr. van Venendaal, het museum Flehite en het gemeentearchief. Van familieleden van cliënten die er destijds in Davidshof woonden en van (oud)medewerkers heeft hij foto’s gekregen van het Gasthuis.
André doet hierbij gelijk een oproep aan een ieder die beeldmateriaal heeft van het Gasthuis (oud of nieuw) en van ‘oud Amersfoort’. Hij wil dat allemaal gebruiken voor een digitale tijdlijn, een tijdlijn vanaf 1365 tot en met nu.

De historie van het Gasthuis wordt overigens al direct na binnenkomst zichtbaar. Het wapen van St. Pieters en Bloklands Gasthuis is verwerkt in een glas-in-lood deur. Binnenkort gaan ook de regentenborden en alle schilderijen weer terug naar hun eigen monumentale stek. En  de Regentenkamer zal in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht, zodat deze ruimte weer gebruikt kan worden als trouwlocatie. Op dit moment wordt de tuin onder handen genomen. Onze kabouters staan in een antieke kast rustig te wachten op een leuke plekje in de tuin. Daar allemaal tussendoor leidt André mensen rond die er willen gaan wonen, sluit hij huurcontracten af, ontvangt hij allerlei leveranciers en ga zo maar door.

Aanspreekpunt Davidshof
Inmiddels kent André het pand dus van binnen en buiten en ontvangt hij 30 juni de eerste bewoners.
Hij is niet bang dat hij zich na 30 juni zal gaan vervelen. Vanaf dat moment is hij aanspreekpunt voor iedereen; bewoners die hun intrek nemen en hun familie, medewerkers en bezoekers. Hij blijft zich bezig houden met alles van het pand en zijn inrichting betreft. Dus u komt André vast en zeker tegen op locatie Davidshof.