De hele maand januari is er een expositie ingericht op locatie Davidshof van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis met werken van één van de bewoners. De heer Charles Westerhout, bewoner op Kleinschalig wonen, werd op 1 januari 90 jaar. Zijn vrouw, Ineke Westerhout, zag hierin een mooie aanleiding voor een expositie en heeft een keuze gemaakt uit zijn vele schilderijen.

Zij vertelt: “Charles kon als architect goed in perspectief tekenen. Dat zie je dan ook terug in zijn schetsen, hij tekende vaak gebouwen.”

Er zijn werken te zien die zijn gemaakt tijdens verschillende reizen. “Dan moet je denken aan Nepal, Zuid-India en Parijs. Maar ook dichterbij huis zoals de kerk op de Hof.”

Hoewel Charles Westerhout naast zijn werk altijd heeft geschetst, zijn de laatste 20 jaar na zijn pensionering de meeste werken geschilderd, voornamelijk in acryl. Ineke Westerhout: “Het is afwisselend en prettig om naar te kijken. Hij tekende ook stillevens zoals glazen die half vol en half leeg zijn. Maar wat nog belangrijker is, het is voor familie en kennissen erg leuk om aan de hand van de schilderijen in gesprek te gaan. Een bezoek aan de expositie is ook voor mijn man meteen een moment van ontmoeting. Je drinkt samen een kop koffie en haalt aan de hand van de schilderijen herinneringen op. Het is een beetje thuiskomen in je eigen omgeving. Een prachtige manier om stil te staan bij zijn 90-ste verjaardag.”

Als tip verwijst zij naar het boek ‘Ik heb dementie’ met verhalen en tips voor een beter leven. Daarin ook het verhaal van Charles. Het boek is in te zien bij de expositie.

De werken hangen tot eind januari bij het St. Pieters en Bloklands Gasthuis op locatie Davidshof, Achter Davidshof 1.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur en in het weekend van 10.00-14.00 uur.