In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni werd een bijzondere theatervoorstelling gespeeld in het Gasthuis. De voorstelling ‘Van Huis’, een voorstelling over dementie en fantastie.

Een groep vrijwilligers, mantelzorgers, zorgpersoneel en theaterliefhebbers van ‘Scholen in de kunst’, allemaal verhouden zij zich tot dementie op hun eigen manier. De afgelopen maanden hebben zij elkaar leren kennen en hebben veel gedeeld over dit onderwerp en samen hebben zij deze voorstelling gemaakt. Ze hebben zich enerzijds laten inspireren door gesprekken en anderzijds door verhalen die bewoners van Kleinschalig Wonen van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis zelf hebben gemaakt tijdens activiteiten.

Met ‘Van Huis’ wilden zij een eerlijk gesprek starten over dementie. Hoe ga je hiermee om? Wat gebeurt er allemaal op ‘de derde verdieping’? Wat is de rol van een geliefde of van een buitenstaander? Samen liepen zij door het huis en lieten zo verschillende scenes zien over dementie en de kracht van fantasie. Aansluitend bracht een dochter van één van de bewoners een eigen gemaakt lied ten gehore. Het resultaat was prachtig, indrukwekkend en heel ontroerend. Meer foto’s zien? Klik hier voor een impressie op onze facebookpagina.