Belangstellenden zijn weer van harte welkom in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Op zondag 1 oktober opende het Pop-up Museum SMAAK weer op feestelijke wijze haar expositie in het Gasthuis aan de Davidshof. Thema dit jaar: Lekker abstract.

Amersfoort Gezien heeft een mooie impressie gemaakt van de opening. Daarin ook Marlies Juffermans, namens Stichting Smaak. Zij geeft aan de kwaliteit van leven door kunst te willen verhogen. De expositie is als het ware een expositie in de woonkamer van de bewoners van het Gasthuis.  Voor de hele video klikt u hier.

  

De bestuurder van het Gasthuis, Bob Pluijter,  zei daar in zijn speech het volgende over:  “Deze plek, dit verpleeghuis, is niet alleen een plek om verpleegd te worden, het lichaam verzorgd, fysieke verzorging, maar het is ook de plek waar geleefd mag worden. Leven met een grote L, waarbij kwaliteit meer is dan tijd, en aandacht en liefde belangrijker dan zorgminuten.
Daarom vinden wij kunst belangrijk. Kunst is iets moois dat door mensen gemaakt is . Maar veel belangrijker, kunst brengt verbeelding en gevoelens in beweging. Kunst maken, maar ook kunst beleven, is een scheppende activiteit. Kunst neemt je mee, kunst brengt je op een ander denkspoor, in een ander perspectief, in een andere wereld.

Dank aan de organisatoren, de gastconservatoren, de inrichter, de rondleiders, gastvrouwen en gastheren, vrijwilligers en sponsors. Ik wens u allen een heel inspirerende Smaak maand toe.”

  

De expositie is de hele maand te bezoeken van dinsdag tot en met zondagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over de expositie en de activiteiten op http://stichtingsmaak.nl/

Locatie: St. Pieters en Bloklands Gasthuis (locatie Davidshof), Achter Davidshof 1 in Amersfoort.