Amersfoort is een muziekfestijn rijker: Festvial van de Viool. Het doel is om jong en oud nader kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de viool. De eerste editie vindt plaats op zondag 3 november in de Mannenzaal. Het Festival van de Viool begint ’s ochtends met een concert in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis aan de Davidshof. Op het programma staan Weense stukjes van onder anderen Fritz Kreisler, muziek uit de jeugd van de bewoners van het verzorgingshuis.

Programma in de Mannenzaal

Hierna verplaatst het festival zich naar de kapel van de Mannenzaal. Tickets voor het middaggedeelte kosten tot 1 september € 12,50 en daarna € 15,00. Het ochtendgedeelte van het festival is gratis te bezoeken.

Alle informatie over dit bijzondere festival vindt u op de site van Festival van de Viool, wilt u meer weten klik hier.  In de Stad Amersfoort van 10 juni leest u het ontstaan van het festival. Daar vertellen Anja Bakker van de Mannenzaal en Onno Weggemans hoe een idee waarheid werd. Omdat er bij het organiseren ervan kosten worden gemaakt, bestaat de mogelijkheid om tegen sponsoring een huiskamerconcert aan te vragen. Dat kan bij iemand thuis zijn of bij een bedrijf.  Kijk op de site voor meer informatie. Wij als Gasthuis kijken nu al uit naar 3 november!