AMERSFOORT – Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis heeft op 6 juni samen met de leveranciers het glas  geheven op het jubileumjaar. Op feestelijke wijze werd in de Mannenzaal geproost op het 625-jarig bestaan van het Gasthuis.

Erik Fisscher van de firma Croonwolter&dros uit Amersfoort ontving uit handen van bestuurder Bob Pluijter symbolisch, namens alle leveranciers, een presentje. Hij bedankte hiermee alle leveranciers, partners en relaties voor de prettige samenwerking en gaf aan blij te zijn met elke vorm van steun, ook namens de Vriendenstichting.

De vriendenstichting van het Gasthuis probeert geld bijeen te krijgen om binnen de gebouwen aanpassingen te doen waar de bewoners veel aan hebben. Op het wensenlijstje staat onder andere het sfeervoller en gastvrijer maken van het restaurant op locatie Davidshof.  Er zijn ook wensen op technisch vlak. Zo heeft Croonwolter&dros het aanbod gedaan om personeel extra te scholen in het gebruik van de nieuwe Zorgdomotica.

Gerlina Pols, teamleider Horeca en Gastvrijheid vond het belangrijk om samen met de partners stil te staan bij dit jubileumjaar. Gerlina: “Dat wat wij bieden, al ruim 625 zorg en wonen in Amersfoort, doen we samen met onze partners. We delen samen dezelfde waarden van het Gasthuis en met elkaar zorgen we voor de gastvrijheid binnen ons Gasthuis. Met veel van onze leveranciers werken we al heel lang samen. Zowel met landelijke maar ook met lokale dienstverleners. Een dag als vandaag is een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten.”

Het Gasthuis werd in 1393 opgericht. Daarmee behoort het Gasthuis tot de oudste instellingen van Amersfoort. Het gehele jaar door worden er jubileum activiteiten georganiseerd.