De World Health Organization (WHO) heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Een dag om stil te staan bij de ziekte van Alzheimer. Wat het met iemand doet, wat het met de naasten doet.

Het Gasthuis doet mee aan deze internationale dag en wij hebben hiervoor een klein kadootje gemaakt voor alle familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers die met mensen met Alzheimer te maken hebben: een bewustwordingskaartje. Op dit kaartje staan handvatten voor het omgaan met de medemens met dementie. Het Gasthuis kreeg dit idee aangereikt op het Congres van Waardigheid en Trots, waar medewerkers van collega-organisatie LuciVer uit Wijchen deze kaartjes uitdeelden aan geïnteresseerde bezoekers. In 2016 staat Wereld Alzheimer Dag voor Alzheimer Nederland in het teken van de Dementievriendelijke Samenleving. Een mooie dag om het kaartje te verspreiden.
Op en rond de 21e september worden op de locatie Vathorst deze bewustwordingskaartjes gegeven aan familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers.
Door |2017-06-28T11:25:42+02:0020 september 2016|

Deel dit bericht kies je platform >

Ga naar de bovenkant