Al eerder noemden wij op deze website dat ons Gasthuis meedoet aan de landelijke campagne ‘Ik zorg’. Het doel van deze campagne is om de komende jaren veel nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Twee van onze medewerkers vertellen over hun functie en waarom zij hebben gekozen voor een baan in de zorg.

Dit is het verhaal van Kim.

Voornaam: Kim

Functie: Verpleegkundige

“Ik heb altijd iets willen doen om anderen te helpen. Ook enkele familieleden zijn actief in de medische wereld of in de hulpverlening. Dat maakte dat ik heb gekozen voor de opleiding tot verpleegkundige.

Als de bewoners tevreden zijn met de zorg die we bieden en zij daardoor hun dagelijkse leven kunnen oppakken, ondanks de hulp die zij nodig hebben, geeft dat mij voldoening. Ik ben erachter gekomen dat je mensen al met hele kleine dingen blij kan maken. Dat maakt mijn dag dan ook weer goed. Daarnaast ben ik sociaal en vind ik het fijn om met mensen om te gaan.

Als verpleegkundige moet je flexibel zijn. Geen dag is hetzelfde, je weet nooit vooraf wat er op je af komt. Je voert medische handelingen uit, maakt ondertussen een praatje, doet een deel aan administratie. Dat maakt het werken in de zorg heel divers. Theorie is leuk om te leren, maar dan zit je in de schoolbanken. Een realistisch beeld van wat de zorg echt inhoudt, merk je pas in de praktijk. Het is echt mooi om iets voor een ander te kunnen betekenen.”

Meer informatie:
Professionals door heel het land zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is. Zij vertellen hun verhaal.
Klik hier voor de directe link op ontdekdezorg. Ontdek daar ook meer verhalen over het werken in de zorg.

Het verhaal van Gijs vindt u ook op onze website.