Al eerder noemden wij op deze website dat ons Gasthuis meedoet aan de landelijke campagne ‘Ik zorg’. Het doel van deze campagne is om de komende jaren veel nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Twee van onze medewerkers vertellen over hun functie en waarom zij hebben gekozen voor een baan in de zorg.

Dit is het verhaal van Gijs, verzorgende IG.

Via een omweg ben ik in de zorg terecht gekomen. Als 16-jarige had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Mijn vader zat in de sector techniek, mijn moeder (en ook haar moeder) in de zorg. Ik besloot te kiezen voor techniek.

Op school werd er, ter voorbereiding op je vervolg opleiding, een scholenmarkt georganiseerd. Daar trof ik bij een informatiestand een deelnemer die zo bevlogen vertelde over het werken in de zorg, dat ik er echt door werd gegrepen. Wat mij vooral aan haar verhaal aantrok was het sociale aspect. Ik heb het roer omgegooid en kon in het vierde jaar van mijn VMBO-t nog switchen naar zorg. Daarna heb ik op het MBO Amersfoort een opleiding gedaan als Verzorgende IG. Al tijdens mijn opleiding merkte ik dat de sector steeds beter bij me ging passen.

Nu ik een baan heb wordt dat alleen maar bevestigd. Ik heb het er erg naar mijn zin door de sfeer, het werken met collega’s, het werken in een team. Ik heb gemerkt dat ik plezier haal uit het motiveren van mensen. Indirect benut je dat ook bij het helpen van mensen met een specifieke zorgvraag. Het boeit mij te weten waarom mensen iets denken en besef mij dat mensen daardoor op een bepaalde manier reageren. Een boeiende werkomgeving.”

Professionals door heel het land zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is. Zij vertellen hun verhaal.
Klik hier voor de directe link op ontdekdezorg. Ontdek daar ook meer verhalen over het werken in de zorg.

Het verhaal van collega Kim leest u ook op onze website.