Minder ruimte, een opluchting

‘Ik kijk er echte naar uit’, zegt een breed glimlachende Linda. ‘Ik ga wat ruimte betreft een hoop inkrimpen, maar dat vind ik niet erg. Het is zelfs ook wel een beetje een opluchting. Mijn gezondheid gaat achteruit, ik zal steeds minder kunnen. Dan is minder ruimte ook prettig, dan heb ik alles binnen handbereik.’

Linda heeft Multiple Sclerose (MS) waardoor ze steeds minder kan doen en wellicht na verloop van tijd helemaal op bed komt te liggen. Onlangs heeft ze een terugval gehad. Ze heeft toen anderhalve week in bed gelegen. ‘Mijn lichaam kon me niet meer overeind houden, maar ik heb geen moment van paniek gehad, de zorg was er direct om alles van me over te nemen. Dat is de reden dat ik naar het verpleeghuis wil. Het zal met mij steeds slechter gaan. In Davidshof blijf ik eigen baas en als ik zorg nodig heb dan is dat binnen handbereik. Dat geeft me een veilig gevoel’. Poes Igor verhuist ook mee. Dat zal niet zo’n probleem zijn. Naarmate hij ouder wordt, is hij toch al steeds meer op mij gericht en in mijn buurt’.

Thuiskomen
Linda is een rasechte Amersfoortse. Geboren en getogen op een paar honderd meter afstand van Davidshof. Ze heeft gekozen voor een appartement op de eerste verdieping met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. ‘Het is voor mij daarom als thuiskomen. Als ik energie heb, dan kan ik even de stad in. En als ik dat niet meer kan, dan ben ik blij dat mijn bezoek dat wel kan.

Bewuste keuze
‘Goed zorgen voor mezelf, betekent dat ik moet zorgen voor goede zorg om me heen. Ik heb bewust voor het verpleeghuis gekozen. Maar natuurlijk is het geen feestje. Je gaat er tenslotte alleen naar toe omdat je veel zorg nodig hebt’. Linda gaat een aantal bewoners en medewerkers van de locatie Vathorst zeker missen.  Gelukkig gaan er een paar medewerkers mee naar Davidshof. ‘Dat geklepper van het ventilatierooster als het hard waait, zal ik in ieder geval niet missen’, grijnst ze.

Door |2017-06-27T13:19:59+02:0028 april 2014|

Deel dit bericht kies je platform >

Ga naar de bovenkant