De komst van de koninklijke familie aan Amersfoort houdt ook ons Gasthuis bezig. Zo is kok Marco al druk doende om gerechten en menu’s te bedenken met een vette knipoog naar het oranje gevoel. Marco: “Een week lang staat er elke dag iets feestelijks op het menu. Zo hebben we een Maxima snackje en bereiden we een prinsessen-desert voor.”

Op de facebook-pagina van Wij koningsdag stond er het volgende over:

Dit is Marco (foto) , de enthousiaste kok van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Voor zijn gasten heeft hij een speciaal oranje Koningsdagbuffet bedacht! Denk aan rood/wit/blauwe spiesjes, de koningsburger, oranje pompoensoep en oranje frites met mango-chutneysaus. Zo vieren ook de cliënten van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis het feest mee. Ook gasten en buurtbewoners zijn hier welkom!

Het St. Pieters En Bloklandgasthuis heeft twee locaties in Amersfoort. Het Gasthuis biedt op beide locaties een woonomgeving voor mensen met dementie en voor mensen die vanwege een lichamelijke aandoening langdurige verpleging en verzorging nodig hebben.

De hele week vóór Koningsdag organiseren zij speciale feestelijkheden met een oranje tintje op beide locaties. ? Wij, Amersfoort: wat een mooie toffe dingen worden er bedacht!

In het AD een leuk artikel: Gasthuis serveert Maximasnack en Willemsfriet. Lees hier het hele artikel.

Meer info over Koningsdag vindt u op de site van de gemeente, klik hier.