Ze is al aan het oefenen. De 105-jarige mevrouw Werther, bewoonster van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Vanuit haar appartement op de eerste etage kijkt zij pal op het Burgemeester Brouwerplantsoen uit. Zij heeft op Koningsdag dus een prachtig zicht op de route die de Koninklijke Familie zal lopen.

Mevrouw Werther heeft het Koninklijk paar al eerder ontmoet. In 2017 waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima voor een streekbezoek in Amersfoort. Bij de Koppelpoort mocht de toen 103-jarige mevrouw Werther-Boumeester het welkomstboeket aan Koningin Maxima overhandigen. In februari dit jaar vierde mevrouw Werther haar 105de verjaardag.  Burgemeester Bolsius, die mevrouw Werther persoonlijk kwam feliciteren, zei: “Ik zal vragen of de Koning op Koningsdag even naar u zwaait.”  Via de uitzending op televisie kan zij volgen wanneer het gezelschap langs het Gasthuis zal lopen. Zowel het raam in de woonkamer als het raam in de slaapkamer kijken op de route uit. Mevrouw Werther is benieuwd. “Ik ga er samen met mijn familie helemaal voor zitten.”

Mevrouw Werther woont nu een half jaar met plezier in het Gasthuis. “Ik heb vroeger jarenlang uitgekeken op het Gasthuis want ik heb aan de overkant gewoond. Ik weet nog goed dat de bewoners destijds om 20.00 uur naar binnen moesten. Om de beurt gingen dan de lampen per kamer aan.” Het gezin  moest verhuizen omdat de huizen werden afgebroken voor de aanleg van de Stadsring.

“Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, waar ik van jongs af aan op heb uitgekeken, is nu mijn thuis. Hoewel het nu helemaal veranderd is, kijk ik nu vanuit het Gasthuis dus uit op de plek waar ik jaren heb gewoond. Is dat niet bijzonder?”

Leuk dat het artikel ook gedeeld is op de Stad Amersfoort en de website van het AD.