We kijken terug op een mooie week: de Week van onze Waarden. Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis organiseerde in de week van 21 tot en met 25 augustus elke dag iets bijzonders waar de bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers van konden genieten. De week startte met de officiële opening waarbij op beide locaties een schilderij werd onthuld met daarop onze waarden.

Een mooi beeld van Amersfoort en over hoe het vroeger ging met de mannen in de Mannenzaal, leerden we uit de speelfilm Het Schelpenkettinkje, een speelfilm van de Eemfilmers uit 2016. Vooral de herkenbare beelden uit de binnenstad van Amersfoort haalden bij velen herinneringen naar boven. We kregen bezoek van mi-Makker Bakkie. Een clown die het contact aangaat met mensen met dementie. Een combinatie van clowneske vaardigheden, fantasie en oprechte aandacht voor een ander. Een impressie van haar bezoek ziet u hier. Op meerdere momenten was er muziek.

De week werd afgesloten met het Piratenkoor ManOverBoord met een visje en natuurlijk een schippersbittertje.

Een heel geslaagde week door samen te zijn, te zingen en te beleven. Een week waarin onze waarden niet alleen op papier kwamen maar ook tot uiting met elkaar.