Samenwerking zorgorganisaties en onderwijsinstellingen zorgt voor Onderwijs op Maat

Vanaf september starten MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland en het Hoornbeeck College met de eerste leereenheid opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Een onderwijsvernieuwing waarmee studenten de opleiding voortaan in delen kunnen volgen.

Deelnemers kunnen kiezen voor een leereenheid die aansluit bij de persoonlijke ontwikkeling en situatie en kunnen direct aan de slag met het behaalde certificaat. Deze manier van opleiden maakt het aantrekkelijker om voor de zorg te kiezen of door te stromen naar een andere functie of branche.

De leereenheden zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen de drie onderwijsinstellingen en zorgorganisaties St. Pieters en Bloklands Gasthuis, De Koperhorst, Lyvore, De Haven, Beweging 3.0 en Accolade Zorg . Samen nemen zij deel aan het Regionaal Actieplan Arbeidsmarkt Tekorten (RAAT) Amersfoort – Eemland.

Utrechtzorg merkt dat er vanuit het werkveld in haar arbeidsmarktregio Amersfoort – Eemland door arbeidstekorten steeds meer behoefte ontstaat aan opleiden op maat. De leereenheden moeten daarvoor gaan zorgen: ze zijn op maat, flexibel en erkend. Het uiteindelijke doel is dat mensen die alle leereenheden stapelen, een erkend diploma krijgen.

Meer informatie leest u hier. Daar vindt u de links naar informatie over de opleiding en de wijze van aanmelding.