De eerste leereenheid van Onderwijs op Maat: ‘opleiden in leereenheden voor volwassen’ is gestart. Het bijzondere is dat studenten de opleiding in delen kunnen volgen.

MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland en Hoornbeeck College hebben hard gewerkt om de leereenheid Individuele Zorg voor Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 te ontwikkelen. MBO Amersfoort trapt af met de eerste 20 studenten (zie foto), afkomstig van verschillende zorgorganisaties uit de regio Amersfoort-Eemland.

De leereenheden zijn ontstaan vanuit een samenwerking tussen de drie onderwijsinstellingen MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland en het Hoornbeeck College, zorgorganisaties De Koperhorst, Lyvore, De Haven, Beweging 3.0, St. Pieters en Bloklands Gasthuis en Accolade Zorg, en Utrechtzorg. Meer weten? Klik hier.

Door opleidingen in kleinere eenheden aan te bieden, wordt het aantrekkelijk om voor de zorg te kiezen of door te stromen naar een andere functie of branche. Voor meer informatie over onderwijs op maat en de leereenheden, klik hier.

De eerste 20 studenten zijn van start. Foto: Utrechtzorg.