Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan men tijdens Open Monumentendag weer een kijkje nemen in veel opengestelde monumenten in Amersfoort. Ook het St. Pieters en Bloklands Gasthuis (locatie Davidshof) opent haar deuren voor belangstellenden. Ook de monumentale Mannenzaal is te bezoeken.

Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties.

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats.

Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd.

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis in de binnenstad (locatie Davidshof) is beide dagen voor belangstellenden geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Achter Davidshof 1, Amersfoort. Meer informatie over open monumentendag in Amersfoort vindt u hier.