Er zijn nieuwe foto’s gemaakt voor de campagne ‘Ik Zorg’. De publiekscampagne is in november 2018 van start gegaan. Met deze campagne wil men nieuwe werknemers aantrekken voor de sector Zorg en Welzijn. De campagne moet niet alleen bijdragen aan meer mensen die kiezen voor de sector, ook minder uitval door betere keuzes en meer behoud door anders kiezen binnen zorg en welzijn is van belang. In de sector werken al 1,2 miljoen mensen. Als we niks doen dreigt er een personeelstekort van 100.000-125.000 mensen.

Het verhaal achter de mensen in de zorg

In de campagne laten meer dan 600 mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), branche- en beroepsverenigingen en werknemers- en werkgeversorganisaties in de sector Zorg en Welzijn.

Foto’s en verhalen van de medewerkers die al in de zorg werken staan daarbij centraal. Onlangs heeft er een nieuw fotomoment plaatsgevonden in Amersfoort. De fotograaf van de Ik Zorg Campagne was de hele dag in het Hart van Vathorst om medewerkers – geheel in stijl van de campagne – op de foto te zetten. Ook twee collega’s van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis hebben mee gedaan aan deze fotoshoot. Ga voor meer informatie en verhalen naar www.ontdekzorg.nl
#IkZorg

Ook onze collega’s laten zien hoe divers en betekenisvol ons werk is. We zijn benieuwd naar het resultaat van de gemaakte foto’s.