Zoals bekend viert Koning Willem Alexander zijn verjaardag op 27 april in Amersfoort. Met Koningin Maxima en de koninklijke familie wordt er een route gewandeld door de binnenstad. De route start op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigt op het Eemplein. In totaal is de route 1.075 meter lang. Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis (locatie Davidshof) ligt aan de route waar zij langs lopen. Zowel aan de voorzijde als aan de kant van het Smallepad. Op 11 maart is het programma door de gemeente bekend gemaakt. Rondom ons gebouw vinden allerlei activiteiten plaats. 

Oranje festival
Het hele burgemeester Brouwerplantsoen, de weg ernaartoe vanaf het St. Pieters en Bloklands Gasthuis en deels het Smallepad wordt een echt Amersfoorts festivalterrein. Een festival waar van alles mogelijk is. Waar kunst en cultuur naast foodtrucks staan. Waar je kunt dansen en waar talenten hun kunsten vertonen. En Anna van Heel Holland Bakt bindt haar schort om! Ook is er veel muziek. Het festival blijft na het bezoek open voor publiek.

Natuurlabyrint
Dierenpark Amersfoort presenteert bij het Smallepad haar interpretatie van koninklijke dieren.

Meer informatie? Kijk ook eens op de volgende websites:

Website Koningsdag Amersfoort, klik hier.

Website Koningsdag27april, klik hier.

De activiteitenteams, op beide locaties, zijn druk bezig om een mooi programma van activiteiten te maken voor de bewoners. Zo leven we de week voor 27 april toe naar deze bijzondere dag.