Het is alweer anderhalf jaar geleden dat de toenmalige bewoners en medewerkers het monumentale gebouw omgeruild hebben voor de nieuwbouw in Vathorst.  In de Brasserie aldaar is maandagmiddag de nieuwe overeenkomst getekend door de heren  H. van Fulpen en R.P. Rijper van St Pieters en Bloklands Gasthuis en de heer T.L.M. Deen van Van Wijnen Midden B.V.

De renovatie van het verpleeghuis gaat ruim een jaar duren. Na de oplevering kunnen er 58 bewoners met dementie in kleinschalige groepswoningen wonen. Bovendien komen er 28 royale 1 en 2 kamerappartementen voor ouderen met een somatische zorgvraag. Deze groep bewoners huurt het appartement zelf en krijgt de zorg die ze nodig hebben van de medewerkers van het Gasthuis. Een deel van de appartementen komt in het monumentale hoofdgebouw aan de voorzijde.

Wij verwachten dat er in Amersfoort e.o. veel belangstelling zal zijn voor het wonen in het centrum van de stad. Zeker in een gebouw met zo’n eigen karakter en dat voorzien is van alle moderne gemakken.

De voorbereiding van de plannen heeft een paar jaar geduurd, omdat de markt en het overheidsbeleid in die periode is gewijzigd. De ontwerpende partijen zijn echter dezelfde gebleven en hebben onder leiding van Coresta in bouwteamverband het plan tot een goed einde gebracht.

De deelnemende partijen zijn:
St Pieters en Bloklands Gasthuis, Coresta, Bimo Bouw B.V.(onderdeel van Van Wijnen Midden B.V.), Maak architectuur, VH Engineering, Goudstikker – de Vries en Vitruvius Bouwkostenadvies.

Mocht u belangstelling hebben voor een van onze woonvoorzieningen dan kunt u contact opnemen met de zorgbemiddelaar zorgbemiddeling@pietersenbloklands.nl of 033 4345600.