Gasthuis leeromgeving voor studenten Emile Thuiszorg

AMERSFOORT – In het St. Pieters en Bloklands Gasthuis zijn HBO- en WO-studenten gestart om huishoudelijke vaardigheden op te doen in de praktijk. Het Gasthuis, locatie Davidshof, is daarmee een leerlocatie voor nieuwe medewerkers van Emile Thuiszorg. Iedere student doorloopt de interne academie van Emile Thuiszorg om opgeleid te worden tot veelzijdige wijkverpleeghulp. Voor de studenten een mooie bijverdienste en een leerzame werkplek om kennis te maken met het werken in een zorginstelling.

“Niet omdat zij allemaal de zorg in willen, maar omdat zij naast hun studie een zinnige bijbaan willen hebben, vertelt Wytse Niepoth, teamleider Zorg thuis in het Gasthuis. “Ik vind het een geweldig initiatief. Dit zijn studenten die bijvoorbeeld rechten, communicatie of bedrijfskunde studeren en zich naast hun studie maatschappelijk willen inzetten.”

Succesvolle pilot

Na een succesvolle pilotperiode wordt de samenwerking tussen Emile Thuiszorg en het St. Pieters en Bloklands Gasthuis voortgezet. Niepoth: “We zijn in het najaar van 2019 gestart met de try-out periode. De aandacht van de studenten is extra, het komt bovenop de zorg die we al verlenen. Het is zo goed bevallen dat we de samenwerking voortzetten. Emile Thuiszorg leidt de studenten op, wij bieden de leeromgeving en de studenten hebben zo een mooie bijbaan in het voordeel van de bewoners. Een win-win situatie voor alle betrokkenen.” Lieke Zigenhorn, verantwoordelijk voor de opleiding binnen Emile: “Het is elke keer weer zo bijzonder hoeveel energie de nieuwe Emilers halen uit het contact met de bewoners van Davidshof. Voor ze aanbellen, vinden ze het vaak nog wel spannend, maar aan het eind van de dienst zitten ze boordevol verhalen over hun ‘proefdiensten’ bij de bewoners.”


Slimste bedrijf van Nederland

Emile Thuiszorg werd in 2011 Verkozen tot de zorgheld van Nederland door het ministerie van VWS en werd in 2014 tot slimste bedrijf van Nederland uitgeroepen. Er werken in totaal 300 studenten binnen zelfsturende teams in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Leiden en Nijmegen. Studenten die willen bijdragen aan het welzijn van anderen en willen meebouwen aan de zorg van morgen.