Heel fijn is het om te merken dat er aan ons gedacht wordt. Met lieve post, tekeningen en mooie acties. Op onze sociale media (Facebook, Instagram, LinkedIn) delen wij de verschillende initiatieven.

Kroniek, 75 jaar vrijheid  
Deze week viert Nederland, dan wel op gepast wijze, 75 jaar vrijheid.
In april ontving het St. Pieters en Bloklands Gasthuis voor elke bewoner  een gratis exemplaar van de Kroniek, het blad over historisch Amersfoort, met als thema ‘75 jaar vrijheid’. Dankzij enkele gulle giften konden zij dit nummer breed in Amersfoort verspreiden. Zij zijn ons daarbij niet vergeten, het is een bijzondere uitgave geworden.

De Kroniek is een samenwerking tussen de Oudheidkundige Vereniging Flehite, Museum Flehite, Archief Eemland, gemeente Amersfoort/Monumentenzorg en Stichting Archeologie Amersfoort/Centrum voor Archeologie en wordt door Stichting Flehite Publicaties (SFP).

Met het Oog op Amersfoort
Afgelopen week mochten wij van stichting Met het Oog op Amersfoort verschillende fotoboeken ontvangen. Ter afleiding al bladerend terug in de tijd. Er staan prachtige foto’s in van Amersfoortse fotografen. Beelden van de stad Amersfoort, van oude wijken, het oude stationnetje en diverse spraakmakende festivals. De fotoboeken zijn op de uitleentafels neergelegd voor de bewoners.