Door de Vriendenstichting werd op 5 mei officieel een Mobiele Tovertafel aangeboden aan Locatie Davidshof. Gelijk met de Mobiele Tovertafel werd ook de Braintrainer overhandigd. Namens de Vriendenstichting was Ilse Faass aanwezig. Muzikale begeleiding was er van The Ol’ Foxes.

Beide activiteiten worden meegenomen in het activiteitenrooster. Doordat de Tovertafel mobiel is, kan deze worden meegenomen naar de huiskamers waardoor het voor alle bewoners mogelijk wordt ermee te werken. Met interactieve lichtprojecties op een tafel kunnen ouderen reageren op de spellen en zo samen in beweging komen. De BrainTrainerPLus lijkt op een grote i-pad waar zelfstandig op gewerkt kan worden. Gebruik ervan stimuleert het denkvermogen van ouderen en mensen met beginnende dementie. De spellen en quizzen zijn op meerdere niveau’s in te stellen zodat deze breed inzetbaar zijn. Vooral het samen spelen en samen ervaren maakt dat bewoners zich hier prettiger door gaan voelen. Het Gasthuis ziet dit als een waardevolle aanvulling op het activiteitenprogramma.

Op 5 mei werd tevens het startsein gegeven op locatie Davidshof van het 7-daags activiteiten programma. Bewoners krijgen vanaf dit moment 7 dagen per week een activiteiten programma aangeboden.

De aanschaf van de Tovertafel en de BrainTrainer werd mogelijk gemaakt door bijdrage van de Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis.