Het aantal activiteiten op locatie Wervershof in het St. Pieters en Bloklands Gasthuis wordt half januari uitgebreid naar 7 dagen per week. Ook op zaterdag en zondag gaan er activiteiten aan bewoners aangeboden worden.

In het weekend van 12 januari wordt onder andere de nieuwe activiteitenruimte op locatie Wervershof feestelijk in gebruik genomen. Maaike Kruis, activiteitenbegeleider: “Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Met deze uitbreiding bieden we 7 dagen per week activiteiten aan onze bewoners. We hadden al een mooi en afwisselend activiteitenrooster maar met deze uitbreiding bieden we ook in het weekend activiteiten voor zowel onze bewoners op Kleinschalig wonen alsook bewoners van Zorg Thuis.”

Binnen de historie van het Gasthuis is dit uniek. Maaike: “Er werd wel eerder af en toe een activiteit in het weekend georganiseerd maar nu is het structureel. Vooral weekenden kunnen voor bewoners lang duren. Doordat nu iedere dag iemand van de activiteitenbegeleiding aanwezig is, geeft dat ook structuur en gezelligheid.”

Speciaal voor deze uitbreiding is een extra ruimte voor de activiteiten ingericht. Maaike: “Ik ben heel blij met de extra ruimte. We hebben deze naar eigen inzicht mogen laten vormgeven met als doel dat het mensen aantrekt om gezellig binnen te komen of aan te sluiten bij een activiteit. Het is ingericht voor de kleinere activiteiten en hiermee blijft de grote activiteitenruimte beschikbaar voor optredens of grotere groepen. Daarmee kunnen we ook meerdere activiteiten tegelijkertijd laten plaatsvinden. Op Kleinschalig wonen bieden we uiteraard ook zaterdag en zondag activiteiten aan.”

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis biedt op twee locaties een woonomgeving voor mensen met dementie en voor mensen die vanwege een lichamelijke aandoening langdurige verpleging en verzorging nodig hebben. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een zorgvraag. Het aantal beschikbare appartementen verschilt per locatie. Een belangrijk onderdeel van het wonen in het Gasthuis is het aanbod aan activiteiten waardoor bewoners elkaar kunnen ontmoeten en creatief bezig kunnen zijn. Meer informatie over wonen, zorg en welzijn vindt u op onze site onder het kopje ‘wonen en zorg’.