Aan bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis is zondag tijdens de prijsuitreiking een duofiets overhandigd. Ieder jaar steunt de VathorstRun een goed doel waarbij voor deze 7e editie is gekozen voor het Gasthuis. De goede doelen die door het evenement financieel worden ondersteund hebben altijd een lokaal belang binnen de regio Amersfoort/Eemland.

Henriëtte Timmermans, teamleider Kleinschalig Wonen en Jony Schotsman, verzorgende, hebben destijds gereageerd op een oproep van de VathorstRun voor het aandragen van een goed doel. Henriëtte Timmermans: “We waren erg verrast dat wij werden uitgekozen en zijn dan ook heel blij voor de bewoners. Wij bieden kleinschalige verpleeghuiszorg voor mensen met dementie en zorg thuis aan mensen die vanwege een lichamelijke aandoening langdurige verzorging nodig hebben. Door de duofiets kunnen mensen, die dat niet meer zelfstandig kunnen, weer samen met een familielid of een vrijwilliger op de fiets de wijk in. Hoe heerlijk is het om de wind weer door de haren te voelen, lekker buiten te zijn en zo ook weer sociale contacten op te doen.”

Jony Schotsman nam samen met mevrouw Van der Zijden, één van de bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, de duofiets in ontvangst. Jony: “Het leuke van een duofiets is dat je naast elkaar zit. Bovendien is de fiets van allerlei gemakken voorzien waardoor het fietsen minder zwaar is. Ik weet zeker dat de bewoners er veel plezier aan gaan beleven. We hebben er nu al zin in.” De duofiets was rijklaar en kon meteen in gebruik worden genomen. Fietsreparatie Vathorst sponsort het eerste jaar het onderhoud aan de fiets.

Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis dankt de organisatie van de VathorstRun, alle deelnemers en sponsors die mogelijk hebben gemaakt dat de duofiets kon worden aangeschaft.

De runners worden enthousiast aangemoedigd door bewoners van het Gasthuis.

 

Ook medewerkers van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis deden mee aan de run. Goed gedaan!

Kijk voor nog meer foto’s ook eens op onze facebook-pagina.