Wonen

Op beide locaties, Davidshof en Wervershof, biedt het St. Pieters en Bloklands Gasthuis kleinschalige verpleeghuiszorg voor mensen met dementie in een beschermende en huiselijke woonomgeving.

Ook bieden wij zorg thuis aan cliënten die vanwege somatische aandoeningen langdurige verzorging en verpleging behoeven. Deze cliënten huren een zorgappartement en ontvangen zorg van de medewerkers van het Gasthuis.

Een virtuele rondleiding op Kleinschalig Wonen op beide locaties

Kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie

‘Gewoon, net als thuis’
Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis heeft 11 kleinschalige woongroepen; 7 woongroepen op locatie Davidshof en 4 groepen op locatie Wervershof. Deze woonvorm is bedoeld voor mensen met dementie.  Door de dementie raakt u meer en meer de grip op uzelf en het leven kwijt. Daarom bieden wij een beschermende woonomgeving waar u uw leven zoals u dit gewoon bent  kunt voortzetten.

Een woongroep bestaat uit 6 tot 9 bewoners. U deelt een gemeenschappelijke huiskamer met keuken, met de andere bewoners.
U beschikt over een eigen zit/slaapkamer met badkamer en toilet. Het is belangrijk dat u uw eigen meubilair en andere persoonlijke spullen meeneemt zodat uw woonruimte vertrouwd aanvoelt. Het Gasthuis zorgt dat er een hoog/laag bed, een hang-legkast, harde vloerbedekking en overgordijnen aanwezig zijn.

De woongroep is overal makkelijk toegankelijk en heeft herkenningspunten die u houvast bieden bij het vinden van de ruimtes.

Onze kleinschalig woonvorm is bedoeld voor mensen met dementie die door het CIZ geïndiceerd zijn met een zorgzwaartepakket (ZZP) 5 of 7. Wij bieden u een goede plek om te wonen. Een plek waar u uzelf mag zijn.

Meer informatie
Wilt u in aanmerking te komen voor wonen in één van onze woongroepen of wilt u meer Informatie? Neemt u dan contact op met onze zorgbemiddelaar: zorgbemiddeling@pietersenbloklands.nl of 033-4345600.

Zorgappartementen voor mensen met een zorgvraag op lichamelijk gebied

Heeft u behoefte aan een woonomgeving waar u zorg kunt krijgen omdat u door een lichamelijke aandoening, langdurige verpleging en verzorging nodig hebt.? Dan bieden wij u graag één van onze zorgappartementen aan. U huurt een zorgappartement en ontvangt zorg van de medewerkers van het Gasthuis. 
Omdat u een zorgappartement huurt in locatie Wervershof of locatie Davidshof is de zorg dichtbij. Cliënten, hun familie, medewerkers en vrijwilligers komen elkaar tegen in de openbare ruimtes en bij speciale gelegenheden. Dit maakt het wonen in één van onze twee locaties zo bijzonder.

Zorgappartementen locatie Wervershof

De woonzorglocatie Wervershof maakt sinds 2011 onderdeel uit van de wijk Vathorst in Amersfoort. Inmiddels zijn we met onze (buurt)activiteiten, café de Gasteling, onze voorzieningen en onze gastvrijheid, goed ingeburgerd in de wijk.

De zorgappartementen zijn ruim (ca 80 m²) en hebben een grote woonkamer met een open keuken, twee slaapkamers, een toilet, een hobbyruimte of berging. Ook is er een ruime badkamer aanwezig met douche en een 2e toilet. De meeste appartementen hebben een inpandige serre of een balkon en zijn vanwege hun indeling en ruimte zeer geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens.

De huurprijzen van de zorgappartementen variëren afhankelijk van de grootte en de ligging.

Bekijk onze video voor een uitgebreide rondleiding.

Of klik op de onderste foto in het gouden blok en bekijk meerdere foto’s.

Zo ziet u onder andere De Gasteling, de sfeervolle Brasserie, de kapsalon, onze receptie en één van de appartementen.

We hebben er geen moment spijt van gehad. Het ging thuis gewoon niet meer en mijn man kon het allemaal ook niet meer bolwerken. Het is een prachtig appartement en we hebben al onze spulletjes mee kunnen nemen. Ik word goed verzorgd en mijn man is weer aan het klussen geslagen

“Ik ben aan mijn rolstoel gebonden, daarom vind ik het zo fijn om hier te wonen.’ Esther is 58 jaar en heeft een ziekte waardoor ze steeds minder zelf kan doen. ‘Ik ben geboren en getogen in Amersfoort. Als ik straks niet meer de stad in kan, dan is het fijn als mijn bezoek dat wel kan.”

Zorgappartementen locatie Davidshof

Het in 2014 gerenoveerde Davidshof biedt u een gezellige woonomgeving op een unieke locatie in de historische binnenstad Amersfoort. Op deze locatie wordt al eeuwenlang wonen, opvang en zorg verleend. Locatie Davidshof ademt die sfeer en geschiedenis nog steeds uit. Uiteraard voldoet het pand wel aan de eisen van deze tijd.

Er zijn één- en tweekamerappartementen met een eigen grote sanitaire ruimte met douche en toilet.Een aantal appartementen bevindt zich aan de voorkant van het pand. Deze appartementen hebben hun monumentale karakter behouden, mede door de plafondhoogte van bijna 5 meter. De andere appartementen hebben een schitterend uitzicht op de Westsingel of op de binnentuin.
De zorgappartementen variëren in grootte, ligging en daarmee ook in huurprijs.

Meer informatie

Wilt u aanmerking te komen voor één van onze zorgappartementen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze zorgbemiddelaar: zorgbemiddeling@pietersenbloklands.nl of 033-4345600.