Het St. Pieters en Bloklands Gasthuis gaat workshops organiseren voor vrijwilligers met als thema: ‘Hoe om te gaan met bewoners met dementie’. De informatie wordt gegeven door verpleegkundigen en verzorgenden die zelf ervaring hebben met de doelgroep.

Op beide locaties, Davidshof en Wervershof, biedt het Gasthuis kleinschalige verpleeghuiszorg voor mensen met dementie. De bewoners maken deel uit van een woongroep met een gemeenschappelijke huiskamer. In de huiskamer ontmoeten de bewoners elkaar en is er ruimte om gezellig samen te zijn.

Het gasthuis biedt de vrijwilligers deze workshop omdat het werken met mensen met dementie een andere aanpak vraagt. Ook voor nieuwe vrijwilligers is er plaats om deel te nemen aan deze workshop. De zogeheten ‘GVP-training’ geeft handvaten waarmee activiteiten met de bewoners  goed aansluiten. De eerste workshop start op 23 april, in de avond en is ook bedoeld voor mensen die het leuk vinden om vrijwilligerswerk te gaan doen maar eerst meer willen leren over de doelgroep.

Activiteiten waarvoor extra hulp gevraagd wordt zijn:

-koffiedrinken in de huiskamer

-voorlezen

-muziek luisteren

-doen van een gezelschapsspel

-gezamenlijk koken en/of helpen voorbereiden ervan

-wandelen met de bewoners

-creëren van rust en gezelligheid

Door de training leert u aan te sluiten bij de belevingswereld van de bewoner. Heeft u belangstelling? We gaan graag in gesprek. Voor meer informatie kunt u bellen naar Ellen Wielinga, coördinator vrijwilligerswerk op nummer 033 434 56 00 of zend een e-mail aan e.wielinga@pietersenbloklands.nl